Return to site

BSc Econometrics and Operations Research στην Ολλανδία

January 23, 2019

Αν το δυνατό σου στοιχείο είναι τα Μαθηματικά και αναζητείς ένα διαφορετικό κλάδο σπουδών από την απλή διδασκαλία των Μαθηματικών τότε ο κλάδος αυτός είναι για εσένα!

Γιατί να επιλέξω αυτό τον κλάδο;

Μέσα από τα μαθήματα που θα διδαχθείς στα τρία χρόνια της φοίτησης σου, θα μάθεις πώς να χρησιμοποιείς μαθηματικά μοντέλα για να περιγράψεις και να αναλύσεις καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν στις επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα. Σε αντίθεση με τα καθαρά μαθηματικά, θα επικεντρωθείς στην ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων που μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων.

Μετά το πτυχίο τι;

Τελειώνοντας το πτυχίο σου μπορείς να ενταχθείς το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Finance: CFA track όπου θα έχεις την ευκαιρία να διδαχθείς το 70% της ύλης του επαγγελματικού τίτλου CFA. Επίσης, σαν απόφοιτος του κλάδου αυτού θα έχεις την ευκαιρία να επιλέξεις μέσα από διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα όπως: Quantitative Finance and Actuarial Science, Business Analytics and Operations Research and Management, Econometrics and Mathematical Economics, Marketing Analytics και International Business Tax Economics. Όλοι αυτοί οι τομείς έχουν τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας της Κύπρου αλλά και ευρύτερα.

Πότε είναι η προθεσμία για να κάνω αίτηση;

Μπορείς να κάνεις αιτήσεις για τον συγκεκριμένο κλάδο μέχρι την 1η Μαΐου 2019. Περίπου 1 μήνα μετά την αποστολή της αίτησης, θα έχεις απαντήσεις από τα πανεπιστήμια.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα;

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 22 25 50 25 ή στο Facebook messenger οποιαδήποτε ώρα θέλεις για να διευθετήσουμε μια δωρεάν συνάντηση!